Our priority
Your Security

Ta bort Facebook

Ett virus, som har anknytning till en misstänkt Google Chrome webbläsare förlängning, känd som ”YouTube┢ Ex” har rapporterats att skapa ett inlägg, ser ut som det är från den officiella Facebook sidan av YouTube. Efter bara hade ordet ”Video” skrivet på det och inget annat förutom det. När användaren klickar på denna misstänkta video, han eller hon upplever en webbläsare omdirigera till en misstänkt webbplats som kraft-lägger de misstänkta webbläsare förlängning. Så snart som denna förlängning till, det kan få referenser av din Facebook konto och börja dela och inlägg från dina Facebook profil.

För några månader sedan en Facebook bluff verkade sprida bilden av ett IKEA-bord som ser ut som ett hakkors. Inte bara detta, men det var också ett pris för tabell – 88 Euro. Intressant inlägg, med tanke på att det har sitt ursprung från Duisburg, Tyskland och 88: an är ett kännetecken som används av nynazister. Vissa tror att det är en bluff gjordes för att öka IKEA: s rykte, vissa anser att det används som ett click-bete för att sprida skadlig kod. Vad det nu kan vara inlägget har delats över 12 000 gånger.

Hämta Removal Toolta bort Facebook

Denna bluff är förmodligen en av de mest populära har jag snubblat in på från min ”samling”. Det representerar en falsk inlägg om en artikel som säger att det har varit små människoliknande varelser som var upptäckte någonstans i Usa. Det faktiskt har lett till en misstänkt webbplats från tredje part som har lett dem till videon. Användarna ombads att fylla i en enkät för att titta på videon, men, som bad för sina personliga och finansiella information.

Detta var lika klassiska som det var geni. Någon, som förstod kodning gjort detta, eftersom vem som hade hittat en bugg som kunde ändra händelser i livet, status och andra intressanta detaljer av användare. En forskare som heter Sachin Thakuri upptäckte felet, men Facebook vägrade att fixa det. Detta var ett potentiellt farliga bluff, och det kan ha lett till vissa människor att pissed off för säker.

Någonsin fått en Facebook bjuda in från någon du känner två gånger? Tja, detta är en av de mer moderna sätt att skicka skadlig kod och infektera din DATOR eller smartphone. Vad viruset gör är att den tar i listan över vänner för offret och sedan dubbletter deras profil för att skicka en vän förfrågan och infektera datorn via skadliga bilagor och chatt-meddelanden. Detta är fortfarande på fri fot, så se upp!

Detta hipster-Starbucks-älskande orienterade bluff riktade främst fans av den ökända bolaget och be dem att dela och bjud in dina vänner till en falsk Starbucks Facebook grupp. Klassiska sätt att öka en grupp och sedan ändra namnet till vad du vill, eller hur?

Minns tillbaka då, när Facebook hade en ny design och har beslutat att endast tillåta vissa användare att testa det? Tja, denna bluff drog fördel av den, låtsas att tillåta endast ”några” för att testa den kommande ogilla-knappen. Det fanns inget sådant, dock.

Detta är lika klassiskt som det var utbredd. Det är målet var att i första hand marknadsföra en tvivelaktig webbläsartillägg som samlar in känslig information och bidrar till att sprida bluff ytterligare. Ingen FB färger kom till skada under skapandet av denna bluff, bara personlig information.

Hämta Removal Toolta bort Facebook

Jag menar visst det kan fungera för vissa människor, men det tar ytterligare en nivå för ingen erfarenhet att klicka på denna sak och ange dina kreditkortsuppgifter, förutom att se en bluff för första gången i ditt liv, naturligtvis. Hursomhelst, det verkar som många föll för tricket och kan ha kommit in i detaljer. Den misstänkta metod för att sprida via oönskad programvara och ad-program som stöds.

Detta virus börjar leda dig mot en undersökning som utger sig för att vara från Facebook, men är faktiskt en phishing-sida, rapporterade att också vara skadliga och använda otillåten spårningstekniker. Vad det nu kan vara, är detta virus förutom att sprida sig i Facebook direkt, kan också ses om du har en potentiellt oönskade program installerat på din dator.

Denna bluff attackerade mobila enheter, så det var ganska duktig på det också. De flesta hackad profiler publiceras på andra profiler eller sina egna tidslinjer en video som heter ”Min hemliga video”. Detta var för att sortera ut de oerfarna från erfarna användare. Så snart som oerfarna användaren öppnar den, det är en bluff visar en falsk uppdateringen av Android, som är i grunden skadlig kod som syftar till att ta kontroll över din Android smartphone.

Någonsin sett en försäljning sida som leder till en extern länk. Nåväl, detta är vad som gör sådana bedrägerier ganska smart. Du kan inte skilja på faktisk återförsäljare från scamming eller skadlig webbsida. Du kan väl, men det kräver en del erfarenhet. Slick och slingrande! Förutom att detta bluff infekterar användare med skadlig kod, det kan också spridas via infekterade datorer och äventyras eller inaktiv Facebook profiler.

Upptäckten av denna Facebook virus har sitt ursprung från flera rapporter från användare av ett virus som tar över din Facebook profil och inlägg din egen profilbild till dina vänner, tillsammans med en skadlig länk. Här är en av de rapporter från offer:

Manual [postnamn] avlägsnande Guide

Steg 1. Avinstallera [postnamn] och relaterade program

Windows XP

  1. Öppna Start-menyn och klicka på Kontrollpanelen
  2. Välj Lägg till eller ta bort program
  3. Välj det oönskade programmet
  4. Klicka på ta bort

Windows 7 och Vista

  1. Klicka på Start och välj Kontrollpanelen
  2. Gå till avinstallera ett program
  3. Högerklicka på den misstänkta programvaran
  4. Välj avinstallera

Windows 8

  1. Flytta markören till det nedre vänstra hörnet
  2. Högerklicka och öppna Kontrollpanelen
  3. Välj avinstallera ett program
  4. Ta bort oönskade program

control-panel-uninstall Ta bort Facebook

Steg 2. Ta bort [postnamn] från din webbläsare

Ta bort [postnamn] från Internet Explorer

  1. Öppna IE och klicka på växel ikonen
    ie-settings Ta bort Facebook
  2. Välj Hantera tillägg
    ie-manage-addons Ta bort Facebook
  3. Ta bort oönskade tillägg
  4. Ändra din startsida: kugghjulet → Internet-alternativ (fliken Allmänt)
    ie-internet-options Ta bort Facebook
  5. Återställa din webbläsare: kugghjulet → Internet-alternativ (fliken Avancerat)
  6. Klicka på Återställ, markera rutan och klicka på Återställ igen
    ie-reset Ta bort Facebook

Ta bort [postnamn] från Mozilla Firefox

  1. Öppna Mozilla och klicka på menyn
    ff-settings-menu Ta bort Facebook
  2. Välj tillägg och gå till anknytningar
  3. Välj oönskade tillägg och klicka på ta bort
    ff-extensions Ta bort Facebook
  4. Återställ Mozilla: Alt + H → felsökningsinformation
    ff-troubleshooting Ta bort Facebook
  5. Klicka på Återställ Firefox, bekräfta det och klicka på Slutför
    ff-troubleshooting Ta bort Facebook

Avinstallera [postnamn] från Google Chrome

  1. Öppna Google Chrome och klicka på menyn
    chrome-menu-tools Ta bort Facebook
  2. Välj verktyg → tillägg
  3. Välj tillägget och klicka på papperskorgsikonen
    chrome-extensions Ta bort Facebook
  4. Ändra din sökmotor: menyn → Inställningar
  5. Klicka på Hantera sökmotorer under Sök
    chrome-manage-search Ta bort Facebook
  6. Ta bort oönskade sökleverantör
    chrome-search-engines Ta bort Facebook
  7. Återställa din webbläsare: inställningar → Återställ webbläsarens inställningar
    chrome-reset Ta bort Facebook
  8. Klicka på Återställ för att bekräfta din åtgärd

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>